Translate

söndag 26 februari 2012

Analogt vid Bananpiren

Efter att ha ropat in en Mamiya 645 super på Tradera,så fick skynda in i fredags efter jobbet för att köpa lite film,det här bilder från i Lördags eftermiddag.Solljuset var ganska hårt trots att klockan var runt 15-16 tiden.Men jag var ju tvungen att testa den med film.
Det är väl synd att kalla den för en vintage-kamera då den är ganska modern i sitt utförande.Den har ljusmätning som underlättar en hel del,men allt annat är manuellt.Jag är väldigt nöjd efter första rullen och framkallningen.Den kommer att funka väldigt bra till lite långsam och eftertänksam stadsfotografering med stativ.
Tmax 100 filmen blev väldigt finkornig,nästan lite lik en digital bild,men mycket mjukare och finare toner i det svart vita.Jag brukar framkalla i Rodinol och trodde den att den skulle ge lite mer korn,men inte med den här filmen.

Tmax 100,8min i Rodinol


Tmax 100,8min i Rodinol


Tmax 100, 8min i Rodinol

2 kommentarer:

 1. Satt länge (för länge uppenbarligen) och funderade på om jag skulle köpa den kameran :D
  Fina bilder! Ser ut att leverera kvalité också! Gillar formatet på bilderna med.
  Var och köpte lite T-max 400 till min Rolleiflex i måndags på Photax, samt nån rulle T-max 100 + 400 till min Minolta XG-1. Nyfiken på den filmen. Köpte även en flaska T-max developer, då den (förhoppningsvis) passar bra då hållbarheten är längre jämfört med D76. Hoppas filmen, framkallaren och jag kommer överens :D
  // Tord

  SvaraRadera
 2. Hej Tord och tack för kommentaren,du får gärna ge ett utlåtande på hur T-Max developer funkar,jag lägger till din blogg i min lista.

  //mvh Johan

  SvaraRadera