Translate

söndag 1 juli 2012

Svenska hus maffian

Var man än vrider huvudet så påminns man av styggelsen "Swedish House Maffia".Först och främst så kalla dem inte för en musikgrupp,för det är det ta mig fan inte!En trio discjockeys som står i ett bås och spelar skivor,mixar och försöker se allmänt coola ut.Till råga på allt har de fått någon form av super grupps status.Man kan inte annat se det som sorgligt när det finns så mycket bra musik som aldrig kommer fram i ljuset och där riktiga musiker och låt skrivare kämpar för skit och noll i princip.

Men det visar väl bara på hur den stora massan vill ha sina kulturyttringar,så lättsmält och menlöst som möjligt.Inte behöva bekymra sig utan bara få sörjan serverad rätt ner i halsen. Jag anser att musik ska bygga på känsla först och främst,sedan kommer kraft och engagemang.Det som man kan glädja sig åt är att mycket av den här "listmusiken" inte kommer att vara något som kommer att överleva till kommande generationer.

Längst ner har du ett exempel på musik som fortsätter att leva trots många år nacken,lyssna på texten och byt ut några av de utpekade till mera dags aktuella,så förstår man hur en slipsten ska dras.Att den dessutom är på Göteborgska gör ju saken inte sämre! Tack för mig......Inga kommentarer:

Skicka en kommentar