Translate

måndag 30 april 2012

Gullbergsvass kajen

Var iväg i Söndags eftermiddag/kväll och tog några bilder med Mamiyan vid Gullbergsvass kajen igen.Den här gången hade jag med mig min foto kompis Mikael.Testade att exponera den här rullen T-max 100 vid iso 50.Passade även på att skölja innan och emellan kemikalierna i cirka 2-4 minuter.Jag framkallade i en sjuttiofem dels Rodinol i sjutton och en halv minut.Jag tycker att det blev ett väldigt mjukt och fint negativ.Kanske inte passar till alla motiv,men roligt att testa lite olika framkallnings möjligheter.T-Max 100 @ 50, 17,5 min Rodinol

3 kommentarer:

 1. Snyggt blev det.
  Ser själv fram emot att framkalla den rulle T-max 100 jag har i min ena FM2 nu, dröjer nog ett tag för än så länge har jag bara klickat upp ett par rutor.
  Hoppas min filmleverens kommer imorgon, har ju inget att ladda kamerorna med längre. I och för sig är det väl lika bra att klicka upp ett par rullar så man har att framkalla innan man blandar kemikalierna.
  I början av juni blir det ju Sweden Rock för min del, där misstänker jag att det kommer gå åt ett par rullar. Undrar hur många man behöver på en vecka? :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tackar,ja jag blev nöjd med resultatet,Jag vill testa tmax 400 eller tri-x 400 och pressa den till 1600 eller 3200,blev så bra sist med T-max developer.Jag hade tagit med mig minst en rulle för varje dag.

   Radera
  2. Ja det analoga är ju helt klart annorlunda mot det digitala när det gäller att prova saker, betydligt roligare bland annat :D
   Tmax 400 har blivit min favoritfilm. Hoppas bara jag kommer överens med Xtol:en nu. Köpte ju hem fyra uppsättningar av den! Annars blir det att ta bilen till Photax o köpa lite Tmax Developer istället, måste ju ändå dit och köpa en liten ståldosa samt stopp och fix.
   Nu när jag har film i förrådet igen ska jag se till att ha en laddad kamera med mig för jämnan igen, blir mycket fler bilder tagna då ;)

   Radera